Пальне з супу

В Японії транспортна компанія почала виготовляти біопаливо із залишків рамена. 

Транспортна компанія Nishida Shoun знайшла додаткове джерело біопалива: на основі супу рамен. Залишки, що містять жир, змішуються з паливом, приготованим з відпрацьованого рослинного масла. 

Ідея виникла випадково: в 2013 році на одному із заходів, де обговорювалися перспективи палива з масла, до глави компанії Масумі Нісіда звернувся адміністратор мережі ресторанів, який запитав, чи можна знайти застосування залишкам супу. Закладам громадського харчування доводиться платити за їх утилізацію. Особливістю рамен з локшиною є м’ясний або рибний бульйон. 

З відпрацьованого масла для смаження вже давно проводиться біодизельне паливо, але жир, на відміну від рослинного масла, швидко застигає. Нісіда придумав спосіб вирішити цю проблему шляхом усунення певних елементів під час рафінування. 

В даний час його компанія закуповує жир і відпрацьоване масло приблизно в 2 000 ресторанів: перша фільтрація проходить вже на їх базі, оскільки розроблена Нісіда установка проста у використанні і може бути розміщена на будь-якій кухні. Інновація виявилася корисною обом сторонам: замість плати за утилізацію ресторан отримує гроші за відходи, а Nishida Shoun на власному заводі в префектурі Фукуока щодня виробляє від 3 000 до 7 000 літрів пального, що задовольняє потреби понад 40% палива для 170 автомобілів в парку компанії. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *