Банани зникають

Банани можуть зникнути через численні фактори, такі як кліматичні зміни, зараження комахами, погана якість ґрунту та патогени рослин.

Найпопулярніша бананова підгрупа (Кавендіш) у небезпеці, що може назавжди змінити наш раціон.

Насправді у світі існують тисячі різних видів бананів, але багато з них зовсім не схожі на звичний для нас фрукт. Банани можуть навіть мати шкірку червоного кольору, або хрустке насіння.

У 1950-х рр ми вже втратили один їстівний сорт через поширення грибку. Так було виведено новий, більш міцний сорт Кавендіш.

Щороку у всьому світі експортується близько 17 мільйонів тон бананів (приблизно 144 мільярди), і майже всі цього сорту.

У 1990-х роках новий штам ґрунтового грибка почав атакувати банани Кавендіш, змушуючи вчених турбуватися про їхнє майбутнє.

Цей грибок, якого не знищити фунгіцидами, потрапляє у стебло банана, перекриває рослині подачу води, і врешті вбиває його.

Якщо банани і вдасться зберегти то спосіб їх вирощування доведеться змінити назавжди.

Це може означати перехід на менші ферми та вирощування різноманітних сільськогосподарських культур, тобто ціна на банани може зрости, а смак може дещо змінитися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *