Екзотичні страви світу

У кожної країни є свої національні особливості кухні і деякі з них є досить екзотичними, а часом навіть шокуючими. Сьогодні ми познайомимося із деякими з них. 

В Південно-Східній Азії і на Філіппінах вживають в їжу таку страву, як Балют (Балут). Це качине яйце наполовину зі сформованим пташеням, у якого вже є хрящі, дзьоб і навіть пір’я. Вживають його сирим або смаженим з соєвим соусом. Смак Балюта нагадує варену яловичу печінку. 

Дивом японської кухні можна назвати і такий вишуканий морський делікатес як варені очі тунця.  

В Африці, Китаї, Австралії, Мексиці люди часто вживають в їжу гусениць. Вони вважаються дуже доступним продуктом і за смаком схожі на креветки. У різних країнах світу їх їдять по-різному: одні народи смажать у пальмовій олії, інші їдять сирими або смажать в гострому соусі.  

Досить незвичною стравою з яєць качки вважається Сунхуадань. Спосіб приготування цієї страви також відрізняється оригінальністю. Щоб приготувати Сунхуадань качине яйце кладуть в глину, в яку попередньо додали сіль, золу і лайм, після чого яйце обертають соломою. 

Так воно має пролежати кілька місяців, після чого набуває дещо нетипового для яйця вигляду. Білок, ввібравши всю суміш, темніє, і на ньому утворюються візерунки, схожі на гілки. Саме з цим і пов’язана назва страви, адже в перекладі «Сунхуа» – це квіти сосни. Вживають його зазвичай з рисом або локшиною. 

У багатьох народів світу поширені страви з крові. Наприклад, в Лаосі кров заливають до центрифуги, де утворюються окремо шматочки і бульйон, потім їх підігрівають, ріжуть і в такому вигляді подають до столу. 

У Швеції та Фінляндії готують кров’яні млинці, свіжа кров тут замінює молоко. 

У світі існує ще багато різних екзотичних делікатесів, адже кулінарні пристрасті людей різних країн досить різні. Погодьтеся, щоб скуштувати найнезвичніші страви світу, необхідно мати не лише здоровий шлунок, але і сталеві нерви.. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *